GÜNDEM

Tümü

ASGARİ ÜCRETTE %50 oranında artış olur mu ?

(1 Yil, 5 Ay önce) 335 İzlenme
Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?

Yeni asgari ücret için meraklı bekleyiş devam ediyor... Yeni yıl ile birlikte milyonlarca kişinin maaşı değişecek. Yüksek artış bekleyen çalışanlar "Yeni asgari ücret ne kadar olacak? Asgari ücrete ne kadar zam gelecek?" sorusunu yöneltiyor. Asgari ücret konusu aralık ayından itibaren gündemden düşmüyor... 7 Aralık'ta ilk toplantı gerçekleşecek. Artan enflasyon ile beraber beklentiler de yüksek durumda...

7 BİN 785 LİRA KIRMIZI ÇİZGİ"

Asgari ücret konusunda açıklama yapan Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, hükümet kanadı ve işveren temsilcileriyle bir uzlaşı halinde süreci devam ettirmek istediklerini söyledi. 7 bin 785 liranın altındaki rakamı kabul etmeyeceklerini belirtti.

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretin en düşük 7 bin 785 lira olması gerektiğini belirterek, "Bu rakam kırmızı çizgi. Bu rakamın altında bir konuyla ilgili masada olmayız" dedi.

Atalay sözlerine devam etti: "7 bin 785 liranın altındaki bir rakamı kabul etmemiz sıfır, kırmızı çizgimiz. Bu miktarın üzerine çıkmamız lazım. Gıda da artış %138. Neyin ne olduğunu biz A'dan Z'ye biliyoruz. Bunlar göz önünde bulundurulmalı ve öyle bir rakam bize getirilmeli"


SÜPER LİG
İSTANBUL
EURO
34.9265
DOLAR
32.1940