DÜNYA

Tümü

Elon Musk: Ne oluyor burada Tim Cook?

(1 Yil, 5 Ay önce) 334 İzlenme
Twitter'ın yeni sahibi Elon Musk, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımlarıyla, Apple'ın Twitter'daki reklamlarının birçoğunu durdurduğunu ve platformu uygulama mağazası App Store'den kaldırmakla tehdit ettiğini belirtti.

Musk, Apple'ın platformda "reklamları büyük ölçüde durdurduğunu" söylediği bir tweet atarak, şirketin Amerika'da ifade özgürlüğünden nefret edip etmediğini sorguladı.

APPLE'A SANSÜR İDDİASI

Bunun üzerine Apple'ı sansür ile suçladı ve şirketin "müşterilerini etkileyen tüm sansür eylemlerini yayınlayıp yayınlamayacağını" soran bir anket paylaştı. Musk, daha sonrasında Tweetler paylaşmaya devam etti. Tweet'te, uygulama mağazasında yapılan satın alma işlemlerinden aldığı her şeye gizli bir şekilde 30 vergi koyduğunu iddia ederek, ücret de dahil olmak üzere şirketin politikalarını eleştirdi.

'ÖNÜMÜZDE KALAN TEK ŞEY TİRANLIKTIR'

Musk, son olarak sabitlediği tweet'te, "Bu, medeniyetin geleceği için verilen savaştır. Eğer Amerika'da bile ifade özgürlüğü kaybedilirse, önümüzde kalan tek şey tiranlıktır" yazdı.

Apple, Musk'ın iddiasıyla ilgili henüz açıklama yapmadı. Resmi bir açıklama olmaması spekülasyonların artmasına neden oluyor.


SÜPER LİG
İSTANBUL
EURO
34.9265
DOLAR
32.1940