TÜRKİYE

Tümü

KPSS 2022 tercih kılavuzu: KPSS Ortaöğretim, Lisans ve Önlisans tercihleri ne zaman başlayacak?

(1 Yil, 5 Ay önce) 395 İzlenme
KPSS tercih kılavuzu için geri sayım başladı. KPSS Ortaöğretim, Ön Lisans ve Lisans oturumlarının tamamlanmasının ardından gözler tercih tarihlerine çevrilmiş durumda. Adaylar KPSS tercihlerinin ne zaman başlayacağını merak ediyor. İşte Ortaöğretim, Önlisans ve Lisans KPSS tercih kılavuzu ile ilgili detaylar...

SAĞLIK BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI BAŞVURU KILAVUZU YAYIMLANDI!

"Tercih işlemleri, Ek'te yer alan KPSS-2022/11 Tercih Kılavuzu'nda kurallarına göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresinden T.C. Kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir."

"30 bin personel alımı için adaylar tercihlerini, 30 Kasım-5 Aralık 2022 tarihleri arasında yapabileceklerdir."

2022 KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN BAŞLAYACAK?

ÖSYM tarafından paylaşılan açıklamaya göre KPSS-2022/2: Bazı Kurum ve Kuruluşların Kadro ve Pozisyonlarına 2. Yerleştirme tercih başvuruları 21 Aralık 2022 tarihinde başlayacak ve 28 Aralık 2022 tarihinde son bulacak.

KPSS TERCİH KILAVUZU YAYINLANDI MI?

ÖSYM tarafından bazı kurum ve kuruluşların kadro ve pozisyonlarına yerleştirme tarihleri açıklansa da kılavuz henüz açıklanmadı. Bu nedenle; kontenjan, branş ve kadro dağılımı şimdilik bilinmiyor.

KPSS TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

KPSS tercihleri, ÖSYM tarafından yayınlanacak olan tercih kılavuzu doğrultusunda yapılacak. ÖSYM'nin resmi sitesi 'https://ais.osym.gov.tr' adresi üzerinden T.C. Kimlik Numarası ve aday şifresi kullanılarak tercih başvurusu yapılabilecek.


SÜPER LİG
İSTANBUL
EURO
34.9265
DOLAR
32.1940