TÜRKİYE

Tümü

EN ÇOK ARANAN YETENEK; KODLAMA BİLGİSİ !

(1 Yil, 5 Ay önce) 365 İzlenme
Vergi dünyasında kodlama, muhasebe ve vergi bilgisinden daha önemli hale geldi.

C-seviye üst yöneticiler, vergi uzmanlarında artık en çok kodlama bilgisi olan yeteneklere gereksinim duyuyor. “Üst Düzey Yöneticilerin Perspektifinden Verginin Geleceğine Bakış” raporuna göre 2021 yılında kodlama bilgisine duyulan ihtiyaç %28 iken bu yıl %46 ile ilk sıraya geçti.

Vergi uzmanları, büyük ölçüde teknolojik gelişmeler ve küresel vergi mevzuatının giderek artan karmaşıklığından kaynaklanan ciddi önem taşıyan bir dönüşümden geçiyor.

Uluslararası danışmanlık kuruluşu KPMG'nin büyük şirketlerdeki C-seviye 300 üst yöneticinin katılımıyla gerçekleştirdiği “Üst Düzey Yöneticilerin Perspektifinden Verginin Geleceğine Bakış” raporunda bu dönüşüm içerisinde vergi uzmanlarından beklentiler konu alındı.

2021 yılında olduğu gibi bu yılki rapor da vergi dünyasında bir paradigma değişikliğine dikkat çekiyor. Buna göre vergi departmanlarında artık teknoloji alanında bilgi sahibi ve yetenekli kişilerin yetenek havuzlarında olmasına daha fazla önem ve öncelik veriliyor.

EN ÇOK ARANAN YETENEK; KODLAMA BİLGİSİ !

Şirket liderleri, teknoloji, veri ve analitiğe yönelmesiyle hem vergi ve muhasebe hem de veri ve teknoloji becerilerine sahip bireyleri çekmek ve ellerinde tutmak için adımlar atıyor. Raporda, C-seviye üst yöneticileri içinde, vergi uzmanları için muhasebe bilgisi (%43) hâlâ temel bir kriter olmaya devam etse de kodlama bilgisi (%46) en çok ihtiyaç duyulan beceri olarak sıralandı.

Geçtiğimiz yıl kodlama bilgisine duyulan ihtiyaç %28 di. İlginç bir şekilde, 2021 anketinde %46 ile en çok ihtiyaç duyulan stratejik düşünme becerisi, 2022'de %27 ile en az ihtiyaç duyulan beceri konumuna düştü.

“İHTİYAÇLAR YENİDEN TASARLANMALI”

Bu konuyla ilgili açıklamada bulunan KPMG Türkiye Vergi Bölüm Başkanı Timur Çakmak:

“Gelişen teknolojiler birçok alanda olduğu gibi vergi alanında da yeni fırsatları beraberinde getiriyor. Teknolojiyle ilgili yeni becerilere duyulan ihtiyacın günden güne artması, birçok şirketi işe alım uygulamalarını ve politikalarını yeniden gözden geçirmeye yöneltiyor. Yaptığımız bu son araştırmamız da sadece vergi departmanlarının süreçlerini ve teknolojilerini değil aynı zamanda vergi uzmanlarının da işlerini yapmak için ihtiyaç duydukları becerilerini yeniden tasarlamaları gerektiğini gösteriyor. Bu değişimi benimseyen vergi departmanları ve vergi uzmanları başarılı olmak için en iyi konumda olacaklardır. Veri alanındaki bilgilerini teknolojik bilgi birikimi ve dijital çeviklikle birleştirenler, günümüzün hızla değişen iş ortamında kurumlara en büyük stratejik değeri sağlayacaktır. Bunu yapmayanlar ise geride kalma riskiyle karşı karşıya kalacak.” dedi.


SÜPER LİG
İSTANBUL
EURO
34.9265
DOLAR
32.1940